Kokoukset to 16.4. klo 18 ja la 18.4.

Kaksi edellistä kylätoimikunnan kokousta järjestettiin Harrin luona to 16.4. klo 18 sekä siivoustalkoiden yhteydessä Rasimäen koululla la 18.4. klo 13. Talkoissa oli läsnä runsaasti ihmisiä Iso kiitos kaikille osallistuneille! Harrin luona paikalla oli myös toiminnanjohtaja Jouni Korhonen kertomassa Leader-rahoituksesta. Lauantaisessa kokouksessa päätettiin perustaa Rasimäen kyläyhdistys ja lakkauttaa samalla kylätoimikunta. Kyläyhdistyksen perustamiskokous pidettiin samalla kertaa.

Kyläkokous pidettiin Harrin luona ja talkoiden yhteydessä kyläkoululla

Kyläyhdistyksen perustamiskokous.

La 18.4. päätettiin perustaa Rasimäen kyläyhdistys ja lakkauttaa samalla Rasimäen kylätoimikunta. Rasimäen kylätoimikunnan varallisuus päätettiin siirtää yhdistykselle. Yhdistys mahdollistaa yhteisen tulipaikan Tulehmon rakentamisen ja rahoituksen hakemisen siihen. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Lauri Memonen, jäseniksi Teijo Ruuskanen, Paavo Ryynänen, Päivi Härkin ja Anna-Maija Hattunen. Varajäseniksi valittiin Kaarina Ruuskanen, Sari Ryynänen, Ulla Korkatsu ja Taisto Hattunen. Tilintarkastajiksi valittiin Keimo Hilonen ja Minna Korkatsu, varatilintarkastajiksi Maria Dorff ja Raija Rapa.
Yhdistyksen jäsenmaksuksi äänestettiin 15 € / talous ja kannatusjäsenmaksuksi 20 € / henkilö.

Leader-asiaa.

Jouni Korhonen kertoi Leader- rahoituksesta. Rahoituksen saamiseksi tarvitaan yleishyödyllinen hanke, jossa hyöty kohdistuu koko kylälle, jolloin tuki on maksimissaan 70-75%. Osa yksityisestä rahoituksesta voidaan tehdä talkoilla, talkootyön osuus omarahoituksesta voi olla 75%. Hakijan tulee olla rekisteröitynyt. Hankkeen täytyy olla 7000 – 150 000 €. Hankerahoituksella saatua kohdetta ei saa myydä yksityiselle, vaan sen täytyy pysyä yhteiskäytössä. Yhdistystä ei saa purkaa ainakaan viiteen vuoteen viimeisen maksuerän saamisesta. Kohteesta täytyy olla piirustukset ja kustannusarviot. Tukea voi saada ennakkoon 20% ja loput rahoista kuudessa erässä.

Oma tontti.

Yhdistyksen perustamisen jälkeen neuvotellaan oman tontin ostamisesta Tulehmoa (karjalaista tulipaikkaa) varten. Alustavia neuvotteluja on jo käyty Hilosen Väinön tyttären Airin kanssa koskien kyläkaupan 1,1 ha:n suuruista tonttia. Airin toivomus on, että tontti tulee kyläläisten yhteiseen käyttöön. Seuraavaksi neuvotellaan Leader-hankkeen laatimisesta. Tavoitteena on Tulehmon eli tulipaikan rakentaminen. Tarjoukset tulee kysyä vähintään kolmelta eri valmistajalta. Suunnitelmassa tulee mainita, että Tulehmo on paikalleen koottuna, jos sitä ei kyetä tekemään omalla talkootyöllä. Ympäristökeskukselta kyläyhdistys voisi saada ympäristönhoitotukea pusikon raivaamiseen ko. tontin alueelta.

Käsityönäyttely tulossa.

KyläKelpaa –tapahtuman yhteydessä 2.-5.7.2009 Rasimäen koululla on rasimäkeläisten kädentaitajien näyttely. Keräämme kylältä käsitöitä näytteillepanoa varten. Haluaisitko sinä osallistua? Tiedätkö taitavan käsityöläisen Rasimäestä? Näyttelyn yhteyshenkilö on Maria Dorff (puh. 044- 3736277).

Majoituspaikkoja kaivataan

KyläKelpaa -tapahtuma on valtakunnallinen messutapahtuma. Vierailijoilla olisi kiinnostusta majoittua perheissä aikavälillä 2.-5.7. Oletko kiinnostunut asiasta, näin voi saada pientä lisätuloa. Kotimajoituksessa petipaikka on noin 20 euroa, vieraalla on oltava omat liinavaatteet. Ota yhteyttä kylätoimikuntaan!

Uusia asioita
Seuraava kyläkokous

La 9.5. klo 10 Rasimäen koululla. Kokouksen ohjelmassa on perustamiskokouksen lisäpöytäkirjan laatiminen. Kokouksen jälkeen alkavat siivoustalkoot, jossa paikkojen järjestelyä, pihan siistimistä, ikkunanpesua ja keittiön suursiivous. Kylätoimikunta tarjoaa talkoolaisille kahvitusta ja makkaraa. Ota lehtiharava mukaan! Tervetuloa mukaan!

Tulehmo.
image

Rasimäen kylä on yksi Suomen perinnemaisemakylistä. Tulehmon perustana on karjalainen rakennuskulttuuri. Katon rakenne on toiselta puolen jyrkkä, toiselta loiva. Ovi on bysanttilainen ja jossa on takorautaiset lukot ja saranat. Katossa on pohjalla huopa, päällä lauta. Rakennuksen toisessa päässä on halkovarasto. Tulehmon lisäksi on suunniteltu kylätien varteen rakennettavaksi lehtilainauskoppia, yhdenmukaisia postilaatikkotelineitä ja ilmoitustaulua.

 

Tulehmo-huutokauppa 3.7.

Tulehmon hyväksi järjestetään huutokauppa pe 3.7. KyläKelpaa -tapahtuman yhteydessä. Mikäli haluat lahjoittaa huutokaupattavaksi sopivia esineitä (vanhat esineet ja huonekalut, antiikki, astiat, hopeat yms. ) ota yhteyttä kylätoimikuntaan.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!