Kyläkokous Rasimäen koululla la 9.5.

Kyläkokous pidettiin Rasimäen koululla la 9.5. klo 10, jonka jälkeen oli kahvitarjoilua ja siivoustalkoiden jatkamista. Talkoissa oli jälleen läsnä runsaasti ihmisiä, kiitos kaikille osallistuneille! Tällä kerralla pääsimme myös ulos siivoamaan ja koulun ympäristöstä kerättiinkin runsaasti roskaa ja romua pois. Sisällä pestiin ikkunoita, ripustettiin verhoja ja sisustettiin eri aatesuuntien voimalla. Keittiö siivottiin myös kokonaan.

Kokouksen aluksi

Rasimäen kyläyhdistyksen perustamiskokoukseen oli liitettävä muutamia korjauksia, sillä tilintarkastajaksi valittu Keimo Hilonen ei voi toimia virassa sillä hän on yhdistyksen rahastonhoitaja. Uudeksi tilintarkastajaksi valittiin Sirpa Toivonen. Päivi Härkin kertoi yhdistyksen perustamisen tarpeellisuudesta ja summasi yhteen kylätoimikunnan saavutuksia. Yhdistyksen on helpompi järjestää arpajaisia ja muuta rahankeruuta. Vain yhdistys voi hakea Leader-tukea sekä maan omistaminen vaatii myös rekisteröitymistä.

Tulehmon suunnitelma
image

Kokouksessa tutkittiin Tulehmon rakennuspiirustuksia ja Harri kertoi sen rakenteista pääpiirteissään. Tulehmon kustannusarvio on 30.000 euroa. Leader-tukien ja talkootöiden vähentämisen jälkeen kyläyhdistyksen maksettavaksi tulee jäämään n. 2000 euroa. Tulehmoon rakennetaan keinuva tulipesä, eli tulisija tulee hirsikehikon päälle. Hirsikehikko toimii joustavana pohjana savimaalla, eikä routa pääse rikkomaan muurauksia. Tulisija sidotaan kiinni ylös kattoon. Lieksan talomuseossa on vastaava rakenne 1600-luvulta. Sisätiloissa seiniä kiertävät kiinteät penkit, sekä huoneen toisessa päässä on suuri pöytä, jonka ympärillä on pölleistä valmistetut istuimet. Lattiana toimii maapohja, jonka päällä on kivimurskekerros. Talon perustukset ovat luonnonkiveä. Suunnitelma hyväksyttiin kokouksessa enemmistön päätöksellä.

Tulehmo-huutokauppa 3.7.

Tulehmon hyväksi järjestetään huutokauppa pe 3.7. klo 19. Mikäli haluat lahjoittaa huutokaupattavaksi sopivia esineitä (vanhat esineet ja huonekalut, antiikki, astiat, hopeat, polkupyörät, yms.) ota yhteyttä Lauri Memoseen (p. 044 9424 110).

Kyläkelpaa -tapahtumasta
image

Kylätoimikunta päätti ottaa myyntiin Kylän Paikka -kirjaa KyläKelpaa -tapahtumaan 50 kpl, jonka 25 euron myyntihinnasta kylätoimikunta saa 5 euroa itselleen. Pikes kustantaa talkoolaisille vihreät Pohjois-Karjala–aiheiset t-paidat, joihin tulee selkään kyläkohtaiset painatukset. Talkootyölistoja tutkittiin ja mietittiin kuka mitäkin aluetta hoitaa. Lisää talkooapua kaivattaisiin mm. kahvioon sekä näyttelyhuoneen toimiin (arpojen myynti ym.). Ilmoittaudu kyläpäällikkö Harrille tai organisoija Päiville
(p. 050 370 30 51)!

Kahvio ja ruokala

Kahvio on avoinna to 10 - 17, pe 10 - 22, la 10 - 17. Kahvio toimii näyttelytilojen yhteydessä. Ruokala on avoinna to - la 11 - 14, jolloin saatavana on kasviskeittoa, liha- tai kalakeittoa, leipää ja levitteitä sekä pullaa ja kahvia. Keittiötiimissä häärivät Minna Korkatsu, Kaarina ja Teijo Ruuskanen. Kotileipureita kaivataan! Pullien ym. herkkujen leipominen olisi hienoa joko etukäteen pakastimeen tai mikä parasta samana päivänä tarjoiltavaksi. Ota yhteyttä Minna Korkatsuun (p. 050 4028153)! Ruokailua varten tarvitaan perusjuureksia kuten perunaa, porkkanaa ja lanttua, sekä esim. hirvenlihaa. Mikäli sinulla on ylimääräistä ja haluat lahjoittaa näitä aineksia kylätoimikunnalle, se olisi hienoa. Yhteyshenkilöinä toimivat Teijo Ruuskanen (0500 440 663) ja Kaarina Ruuskanen (050 362 9411).

Uusia asioita
Seuraava kyläkokous

Rasimäen koululla ti 16.6. klo 19. Kokoukseen on mahdollista tuoda arpajais- huutokauppa ym. kylätapahtumaan liittyvää, alkaen jo klo 18. Kylätoimikunta tarjoaa kahvit. Toivomme että Pikesiltä tulevat t-paidat, tienvieriopasteet, kyläesitteet ym. materiaali ovat tuolloin valmiina! Tervetuloa mukaan!

KyläIltamat perjantaina 3.7.

Huutokaupan jälkeen (klo 19) alkavat Rasimäen kyläiltamat Rasimäen koululla. Illan juontajana toimii Lauri Memonen. Ihmisiä laulattamassa ovat Tiina ja Markku Könttä, sekä myöhemmin ohjelma jatkuu levyjen parissa. Kahvio sekä näyttelytilat ovat avoinna. Ulkona on makkaranpaistoa. Kyläiltamien pääsymaksu on 5 euroa. Järjestysmiehiä kaivataan! Kaksi järjestysmiestä tarvittaisiin iltamien onnistumiseksi.

Näyttelytilat

Näyttelytiloissa on kyläläisten käsityönäyttely sekä Joensuun yliopiston järjestämä kylätutkimusnäyttely. Näyttelytiloissa myydään myös kirjoja, arpoja sekä mahdollisesti muitakin tuotteita. Kylän Paikka –kirjan lisäksi näyttelytiloissa myydään vanhoja kirjoja kyläyhdistyksen hyväksi (kirjalahjoituksia otetaan vastaan ke 1.7. klo 15 alkaen koululla, koskee myös huutokaupattavia tavaroita sekä arpajaispalkintoja). Käsityönäyttely ripustetaan jo etukäteen, joten käsityöasioissa ota yhteyttä yhteyshenkilöön (Maria Dorff 044 - 3736277).

Vanhan kylätoimikunnan kansioita kaivataan

Vanhan kyläyhdistyksen valokuvakansiot, pöytäkirjat ym. voisi viedä Lauri Memoselle, osa niistä laitetaan esille kesätapahtumaan valottamaan Rasimäen kylätoimikunnan tapahtumia vuosien varrelta. Toimintaa kylällä on ollut 1980-luvulta lähtien ja siitä saakka on koottu mm. lehtileikekansiota!

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!