Kokoonnuimme Rasimäen koululla

Kyläkokous pidettiin Rasimäen koululla ti 16.6. klo 19. Kokouksessa käsiteltiin tulossa olevaa Kylä Kelpaa –tapahtumaa. Kiitos runsaasta osallistujamäärästä!

Pikesin opaskyltit tulossa

Maanantaina 22.6. Pikesin tekemät opastekyltit ovat haettavissa Rasimäen koululta klo 19. Pyydämme että jokainen kyläläinen, jonka kotona tapahtuu jotain toimintaa kyläpäivien aikana 2.-5.7. kävisi hakemassa kyltit maanantaina. Kylttejä tulee myös tienvarsille. Ensimmäinen Kylä Kelpaa –tapahtuma käynnistyy jo ensi viikolla 23.6. Praasniekalla Elomäen tsasounalla.

Kylä kelpaa -tapahtuma

Rasimäen kyläpäiville on lähetetty kutsuja 60 kpl eri tahoille, mm. kansanedustajille ja ortodoksisen kirkon edustajille. Kansanedustaja Eero Reijonen on vastannut kutsuun myönteisesti. Valtimon pohjoiset kylät on kutsuttu avajaistapahtumaan to 2.7. Rasimäen koululle. Egyptinkorpi on lähettänyt kutsun rasimäkeläisille osallistua heidän Kylä Kelpaa –tapahtumaansa

Myyntipaikat

Rasimäen koululla on myyntipaikkoja to 2.7. klo 10-17, joissa kyläläiset ja muu väki voivat myydä veloituksetta esim. käsitöitä ja leivonnaisia (oma pöytä mukaan). Pihalla on myös kyläkirppis, johon voi lahjoittaa tavaraa. Kyläkirppiksen tuotto käytetään kyläyhdistyksen hyväksi, kuten myös kahvion ja ruokalan tuotto. Huutokaupan ja arpajaisten tuotto käytetään sen sijaan Tulehmon rakentamisen hyväksi. Ohessa on myös pankkisiirtolomake, jolla voi tukea suoraan Tulehmon rakennushanketta. Tulehmoa esitellään tapahtumassa, mm. piirustukset ja suunnitelmat ovat esillä Rasimäen koululla.

Kyläpyöriä vierailijoille

Rasimäen koululla on kyläpäivien aikaan tarjolla kyläpyöriä vierailijoiden käyttöön 10 euron panttia vastaan. Mikäli sinulla on ylimääräinen hyväkuntoinen polkupyörä, voit lainata sen kyläyhdistykselle tapahtuman ajaksi, yhteyshenkilönä Maria Dorff (044-3736277). Kyläpäivien aikana on myös mahdollisuus savusaunaan Virve Hilosen jokirannassa (maksullinen). Murtomäellä on talon ja pihapiirin näyttö torstaina kiinnostuneille ostajille. Pyrimme kirjaamaan kävijämäärät ylös joka kohteessa, eli kirjatkaa muistiin kävijämäärät omassa tapahtumassanne.

Valtimon kesäpäivät 11.7.2009

Kyläyhdistys päätti pitää Valtimon kesäpäivillä torilla arpajaispöytää, jonka tuotto menee Tulehmon rakentamisen hyväksi. Kesäpäivien aikana kuntalaisten talolla pyörii myös kyläfilmejä, jossa myös Rasimäen kyläfilmi on mukana. Kyläfilmiä ovat puuhanneet Teijo Ruuskanen ja Harri Hattunen.

Valokuituverkko

Valtimon, Nurmeksen, Lieksan ja Juuan kunnat selvittävät tietoverkkoyhteyksien tarvetta. Nyt tehdään päätöksiä siitä mihin laajakaistaverkkoja rakennetaan tulevina vuosina. Selvitys on käynnissä ja voit vastata kyselyyn 22.6. mennessä netissä osoitteessa www.nnc.fi/kyselyt tai kuntien toimipisteissä ja kirjastoissa. Näin voit vaikuttaa Rasimäen kylän tietoliikenneyhteyksien parantumiseen!

Käsityönäyttelyn pystyttäminen

Käsityönäyttely pystytetään Rasimäen koululle ma 29.6. klo 10 alkaen. Näyttelyyn osallistujat, tuokaa käsityönne koululle mielellään valmiiden ripustimien ym. kanssa. Uusiakin tekijöitä mahtuu vielä mukaan. Tervetuloa mukaan!

Uusia asioita
Seuraavat kokoontumiset

Ma 22.6. Pikesin kylttien hakeminen ja osittain jo pystyttäminen tienvarsiin. Ke 1.7. klo 15 alkaen Rasimäen koulun viimeistelyä tapahtumakuntoon eli siivousta, tavaroiden paikoilleen laittamista ja pihan kunnostusta. Kyläkirppistavaraa, kirjoja, huutokauppatavaraa ym. otetaan vastaan.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!