Yhdistys on perustettu.

Rasimäen kyläyhdistys on hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa yhdistysrekisteriin 20.8.2009. Olemme siis nyt rekisteröity yhdistys. Kyläyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Lauri Memonen. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi vpj Teijo Ruuskanen, Paavo Ryynänen, Anna-Maija Hattunen ja sihteeriksi Päivi Härkin. Kyläyhdistyksen sihteerinä toimii Maria Dorff.

Liity yhdistykseen !

Kyläyhdistyksen jäsenmaksun voi maksaa tilinumeroon 549600-226886. Kylän alueella asuvat 15 eur/ talous. Myös osa-aikaiset asukkaat maksavat 15 e/talous. Muualla asuvat kannattajajäsenet maksavat 20 euroa. Muistakaa, että jäsenmaksulla maksetaan esim. kyläiltojen kahvit, mehut, pullat ja makkarat. Muita kuluja ovat esim. yhteiset muistamiset, postimaksut sekä joka vuosi maksettava nettisivujen ylläpitomaksu

Kokoonnuimme la 5.9.2009

Vanhan kyläkaupan tontille kokoonnuttiin ideoimaan Tulehmo –hanketta. Alueelle on tarkoitus rakentaa Tulehmo ja viihtyisä pihapiiri, jotka tarjoaisivat kyläläisille mahdollisuuden viettää siellä retkipäivää, järjestää syntymäpäiväjuhlat tai vaikkapa hääjuhlat. Pelikenttä tarjoaa mahdollisuuden kyykän, jalkapallon tms. pelaamiseen, ja lasten leikkipaikalle on suunnitteilla hiekkalaatikko ja ”karusellihyrrä”. Suunnittelu jatkuu työryhmän puitteissa ja he vievät asiaa eteenpäin.

Nimityksiä ja hankintoja

Hallituksen kokouksessa on valittu Rasimäen Sanomien vastaavaksi toimittajaksi Maria Dorff. Kylän emäntänä toimii Kaarina Ruuskanen, joka vastaa kyläiltojen kahvien ja tarjottavan ostamisesta yms. Kylän liikuntavastaavana toimii Sari Ryynänen. Yksin heidän ei tarvitse toimiaan hoitaa, vaan yhteistyö on voimaa! Jokainen kyläläinen voi kantaa kortensa kekoon osallistumalla ideointiin ja toimintaan. Lisäksi on nimetty Tulehmo -työryhmä, johon kuuluvat Timo Ratilainen, Paavo Ryynänen, Teijo Ruuskanen, Keimo Hilonen, Harri Stefanius, Lauri Memonen ja Taisto Hattunen. Kyläyhdistys on saanut Valtimon kunnalta 300 euron avustuksen Rasimäen Sanomien toimittamiseen ja lasertulostimen ostamiseksi. Tulostin sijaitsee yhdistyksen varapuheenjohtaja Teijo Ruuskasen kotona.

Yhteenveto KyläKelpaa tapahtumasta

image

Rasimäen kylätapahtuma on koettu onnistuneena ja sen monipuoliset tapahtumat saivat osakseen paljon kiitosta. Terveiset on saatu myös Nunnanlahden kyläyhdistykseltä ja Joensuun kylätutkijaryhmältä monien yksityisten ihmisten lisäksi. Talkootöitä teimme yhteensä 508 tuntia ja suuri osa töistä jäi kirjaamatta. Hankkeen ohjeistus määräsi, että jokaisessa tapahtumassa kävijöiden määrä tulee kirjata ylös, jonka jälkeen eri tapahtumien kävijämäärät lasketaan yhteen. Rasimäellä eri tapahtumissa kävijöitä oli yhteensä 914. Tapahtumat alkoivat praasniekalla 23.6. päättyen 5.7. Tsasouna oli avoinna, kuten myös ikoninäyttely. Varsinaiset kyläpäivät olivat 2.-4.7. Tapahtuman seurauksena yhteistyö kylien välillä tiivistyi, opimme tuntemaan paljon uusia ihmisiä ja kylätoiminta virkistyi Rasimäellä paljon. Kaikille toimintaan osallistuneille, talkoolaisille ja tapahtumissa vierailleille suuret kiitokset kuluneesta kesästä. Tekemänne työ oli ainutkertaista ja arvokasta, vaikutukset näkyvät ehkäpä vasta vuosien päästä. Taloudellisestikin jäimme plussan puolelle!

Käsityöpaja käynnistyy syksyllä

Kansalaisopiston puitteissa alkaa käsityöpaja Rasimäen koululla ti 20.10. klo 18:30-20:00. Ilmoittautua voi kansalaisopiston toimistoon p. 040 482 1167. Ennakkoilmoittautumista ei kuitenkaan vaadita, vaan voit myös ilmoittautua paikan päällä ensimmäisellä kerralla. Kurssiin sisältyy syyslukukauden puolella myös yksi pajunpunontaviikonloppu. Lisätietoja voit kysyä myös numerosta 044-3736277/Maria.

Osallistu kävelykampanjaan

Voit osallistua Pohjois-Karjalan kävelykampanjaan syyskuun ajan. Osallistumislomakkeen voit hakea tsasounan ja kyläpajan kohdalla olevista kävelykampanjan postilaatikoista. Ei muuta kuin yhdessä ulkoilemaan!

Uusia asioita
Kokouskutsu

Rasimäen kyläyhdistyksen kokous su 20.9.2009 kello 13.00 Memosen rannassa, rantamajalla. Käsiteltävät asiat:

  • Päätös Valtimon kunnan Elomäen kylässä sijaitsevan Kyrönkauppa -nimisen tontin Rno 3:35 ostamisesta Rasimäen kyläyhdistykselle. Tontin koko on 1,1ha.
  • Lisäksi pidetään yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat.
Tervetuloa!
Rasimäen kyläyhdistyksen hallitus
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!