Kokoontumisia

Rasimäen kyläyhdistyksen syyskokous pidettiin 20.9.2009 Memosen rannassa. Paikalla oli kiitettävä määrä kyläläisiä ja tärkeitä päätöksiä syntyi. Kokousta ennen on pidetty myös Tulehmon tonttikatsaus. Sen lisäksi on pidetty tontilla yhdet raivaustalkoot la 10.10. sekä yhdistyksen kokous su 25.10.

Syyskokous.

Edellinen kausi oli niin lyhyt yhdistyksen perustamisesta , päätettiin valita samat toimihenkilöt jatkamaan ensi syksyyn asti. Puheenjohtajana jatkaa Lauri Memonen, varapuheenjohtajana Teijo Ruuskanen. Hallituksen jäsenet pysyvät samoina. Sihteerinä jatkaa Maria Dorff. Jäsenmaksut pysyvät samana, eli jäsenmaksu per talous on 15 € ja kannattajajäseniltä 20 €. Vuonna 2009 maksettu jäsenyys oikeuttaa jäsenyyteen myös vuonna 2010, eli jäsenmaksua ei tarvitse maksaa ensi vuonna.

Tontin ostaminen.

Rasimäen kyläyhdistys on ostanut Rasimäen koulun vieressä sijaitsevan Kyrönkauppa –nimisen tontin. Tontin koko on 1,5 ha ja kauppahinta 1500 euroa. Kaupat on tehty syyskuun lopussa ja kauppahinta on suoritettu myyjien tileille. Tontilla on järjestetty jo yhdet raivaustalkoot, joiden aikaansaannoksena Tulehmon mahdollinen rakennuspaikka näkyy paremmin. Ennen kauppojen tekoa Tulehmon tontilla järjestettiin katsaus, johon osallistui seitsemän henkilöä. Tilaisuudessa pohdittiin Tulehmon tulevaa sijaintia. Myöhemmin maisemanhoitoneuvoja Päivi Jokinen kävi paikalla. Hän kertoi ettei maisemanhoitoon eli raivaukseen voi saada EU:n tukea. Vaihtoehtona on siirtää maisemanhoito osaksi Tulehmon Leader-hanketta.

Tulehmo työryhmä.

Tulehmo –hanketta varten on perustettu erillinen Tulehmo –työryhmä. Syyskokouksen yhteydessä työryhmään liittyi Mika Koskinen. Työryhmä on suunnitellut koko tonttia koskevat asemakaavapiirustukset. Työryhmä pyytää tarjouksia eri firmoilta koskien hirsirakentamista, teiden rakentamista ja metallitöitä vielä tämän vuoden puolella. Kun kokonaiskustannukset ovat tiedossa, ryhdytään laatimaan Leader –hankepapereita.

Pohjoisten kylien yhteinen hanke.

Pohjoisilla kylillä on ollut viime syksystä lähtien vireillä hankeprojekti, jonka kohteena olisivat mm. kylänraittien yhtenäistäminen uusien postilaatikkojen ja maitolaiturien avulla, latuprojekti ja maisemointityö. Kokouksessa 25.10. yhdyshenkilöä Rasimäkeä edustamaan ei valittu. Tulehmo –hankkeessa on tarpeeksi hanketta Rasimäen kyläyhdistykselle tällä erää. Suhtaudumme kuitenkin positiivisesti pohjoisten kylien yhteishankkeeseen, mutta resurssien puutteesta johtuen jäämme tällä kertaa hankkeen ulkopuolelle. On myös mahdollista liittää Tulehmo –hankkeeseen maisemointia ja kylänraitin uudistamista.

Rasimäen käsityöpaja on käynnistynyt

Rasimäen käsityöpaja on käynnistynyt ti 20.10. Rasimäen koululla. Käsityöpaja siirtyy Rumon koululle 3.11. alkaen tilasyistä johtuen. Mukaan mahtuu vielä!

Liity yhdistykseen!

Liity yhdistykseen! Rasimäen kyläyhdistykseen voi liittyä jäseneksi maksamalla jäsenmaksun 15 € / talous tai kannattajajäsenmaksun 20 € / hlö yhdistyksen tilille numeroon
549600-20026886. Kirjoita viestikenttään nimesi ja mahdollisten muiden samaan talouteen kuuluvien jäsenten nimet. Liittyessäsi nyt jäseneksi sinun ei tarvitse maksaa jäsenmaksua vuodelta 2010 lainkaan!

Uusia asioita
Kylien yhteinen pikkujoulu

Pe 27.11. Seiskassa on Valtimon, Nurmeksen ja Juuan kylien yhteinen pikkujoulu, jonka yhtenä teemana on mm. kyläoscarien jako. Paras kylävideo palkitaan.
Ohjelmasta ym. lisää tulevassa kutsukirjeessä.

Marrasmessut

Rasimäen kyläyhdistys osallistuu Valtimon Marrasmessuille la 28.11. klo 10-16 Valtimon koulukeskuksessa
Kyläyhdistyksellä on arpajaispöytä sekä hieman käsitöitä myynnissä toisen kerroksen tasan -
teella.
Arpajaisten tuotto menee Tulehmon hyväksi. Arpajaispalkintoja otetaan vastaan!
Marrasmessuilla on kylien yhteinen luokka, jossa kylät esittäytyvät
Rasimäen kylän esittelijänä toimii Harri Stefanius.

Joululahjat.

Rasimäen kylän lapsille on yhdistyksen toimesta ostettu joululahjat. Rasimäen kylällä on tällä hetkellä kymmenen lasta.
Yhdistys jakaa lahjat vanhemmille ennen Joulua ja toivomme vanhempien lisäävän lahjat pukinkonttiin Jouluaattoa odottamaan.

Pikkujoulut!

Pe 4.12. Rasimäen kyläyhdistyksen koko perheen pikkujoulut Ryynäsillä klo 18 alkaen nyyttikestiperiaatteella.
Voit tuoda mukanasi myös pienen joululahjan (<3 €) niin saat säkistä mukaasi yllätyspaketin!
Kaikki kyläläiset ovat tervetulleita. Ohjelmassa rentoa yhdessäoloa ja jouluisia yhteislauluja.
Tervetuloa!

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!