Toimintaa kylällä

Talkootunteja

Rasimäen kyläyhdistyksen Tulehmon tontilla on pidetty talkoita lähes joka viikonloppu toukokuussa, sekä muutaman kerran kesäkuussakin. Kiitokset kaikille talkoisiin osallistuneille! Tontti on muuttanut ilmettään suuresti ja komeat kuuset pääsevät esiin kylämaisemaa kaunistamaan. Tontilta on raivattu mittavasti vesakkoa sekä viety jätelavallinen roskaa pois.

Metalliromunkeräys

Rasimäen kyläyhdistys järjestää metalliromun- keräyksen heinä- ja elokuun aikana. Romunkeräyspaikkoina toimivat Repopurontiellä Koskelan tila ( Memosen kettutarhan paikka) ja Pihlajistontien risteys ( Timo Ratilaisen lähellä). Keräyspaikoille asetetaan opasteet. Romunkeräykseen soveltuvat:

 • renkaat, vanteelliset ja vanteettomat
 • kattopellit, rännit, tikkaat ja muut rakennusten metalliosat
 • polkupyörät, kiukaat
 • kotitalouksien pienmetallit kuten kattilat ja säilykepurkit
 • aitaverkot ja piikkilangat
 • muut kierrätysmetallit
 • maatalouskoneet, henkilöautot ja työkoneet
Koneita ja autoja ei tarvitse tuoda romunkeräyspaikoille, vaan ne haetaan suoraan pihasta. Mikäli teillä on tällaista suurta romua, ilmoita siitä Ratilaisen Timolle, niin keräyskalusto osaa tulla oikeaan pihaan hakemaan.

Romunkeräykseen ei oteta vastaan:

 • ongelmajätteitä
 • kylmälaitteita
 • öljyä
 • sähkö- tai elektroniikkalaitteita
Keräyksen loputtua elokuun lopussa on metallin tuonti keräyspaikalle ehdottomasti kielletty. Ilmoitukset koneista ja autoista Timo Ratilaiselle puh. 050 564 2847.
Lisää tietoa saa myös osoitteesta www.kuusankoski.fi

Oikeat jätevesiratkaisut kiinteistöille

Pohjois-Karjalaan on saatu ainoana maakuntana Suomessa kuntiin kiinteistökohtaista maksutonta jätevesineuvontaa. Neuvoja voi saada puhelimitse, toimistolta tai kiinteistökohtaisilla käynneillä. Kaikkien kiinteistöjen tulee tehdä jätevesiselvitys. Selvitys tarkoittaa nykyistä tilannetta, esim. onko omia kaivoja ja miten vettä käytetään. Tämän selvityksen teossa auttaa jätevesineuvoja Jouni Ruokolainen, hänen kanssa voi sopia vaikkapa ajankohdan kotikäynnille. ELY -keskuksen puolueeton jätevesineuvoja Jouni Ruokolainen on tavattavissa Valtimolla ma-ti klo 8-16 Kuntalaisten talolla puh. 0400 883 982. Vapautusta voi hakea vasta kun selvitys on tehty. Vapautuksen voivat saada yli 68-vuotiaat henkilöt tai huonokuntoiset kiinteistöt sekä sosiaalisin perustein. Ottakaa yhteyttä ja laatikaa selvitys valmiiksi!

Liity yhdistykseen!

Liity yhdistykseen! Rasimäen kyläyhdistykseen voi liittyä jäseneksi maksamalla jäsenmaksun 15 € / talous tai kannattajajäsenmaksun 20€ / hlö yhdistyksen tilille numeroon
549600-20026886. Kirjoita viestikenttään nimesi ja mahdollisten muiden samaan talouteen kuuluvien jäsenten nimet. Tervetuloa mukaan!

Tulevia tapahtumia
Rasimäen kyläilta

Rasimäen kyläilta to 8.7. klo 19. Tule mukaan viettämään Rasimäen kylän nykyisten ja entisten asukkaiden yhteistä illanviettoa Tulehmon tontille. Rasimäen kesäasukkaat tervetuloa mukaan! Luvassa on musiikkiesityksiä sekä yhteislaulua, mukavaa yhdessäoloa, kahvia, munkkeja, makkaranpaistoa sekä lapsille tikkupullan paistoa. Tervetuloa!

 

Valtimon kesäpäivät 10.7.

Kesäpäivätorilla la 10.7. pidetään kyläyhdistyksen arpajaiset. Arpajaisiin tarvitaan palkintoja. Jos sinulla on taito sormenpäissä voit leipoa vaikkapa pullaa, kakkuja tai sämpylöitä. Ne pakataan pusseihin ja näin on palkintoja valmiina. Käsityöt tai lahjoituksina saadut palkinnot ovat myös hyviä. Kylällä palkinnot voi tuoda edellisenä päivänä Harrille, ja jos Harri ei ole paikalla niin palkinnot voi jättää talon edessä olevaan laatikkoon.

 

Valtimon kesäteatterin väliaikakahvio

Rasimäen kyläyhdistys hoitaa tänä kesänä kesäteatterin kahvion ja sen tarjoilut. Tämä on oiva tilaisuus kartuttaa Tulehmon rakennuskassaa. Kesäteatteriesityksiä on kuutena päivänä: su 4.7., ke 7.7., pe 9.7., su 11.7., ke 14.7. ja su 18.7. Pullanpaistajia ja talkooapua tarvitaan lisää! Ota yhteyttä Päiviin 050 370 3051(--pikaisesti!).

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!