Romunkeräys ja valokuituasiaa

Muistattehan, että Rasimäen kyläyhdistys järjestää tänä kesänä jälleen romunkeräyksen. Asuinalueen siistiminen alkoi kesällä 2010 ja jatkuu edelleen. Korjaa pois ympäristöstä kaikki metalliesineet, pesukoneet, polkupyörät, kiukaat, sähköhellat. Keräykseen ei saa tuoda jääkaappeja, pakastimia yms freonia sisältäviä laitteita eikä ongelmajätteitä. Isommat erät tai romuautot voidaan hakea suoraan pihaltasi, josta ilmoitus Timo Ratilaiselle puh. 050 564 2847. Metalliromun keräyspiste on Koskelan tila, entinen Memosen kettutarhan alue. Keräyspisteessä on opasteet.

Valokuitukaapeli on ollut viimeisten kuukausien aikana paljon esillä julkisuudessa. Välillä kävi pelko, ettei Valtimo eikä ainakaan Pohjoiset kylät saa alueilleen nopeaa valokuitukaapelia. Nyt tilanne on muuttunut nopeasti päälaelleen. Valokuitukaapeli saadaankin ensimmäiseksi Rumoon, Verkkojoelle, Rasimäelle, Puukariin ja Koppeloon. Valokuitukaapelin vetäminen kylille on mahdollista, jos alueen vakituisista asunnoista 40% ja vapaa-ajan asunnoita 60% ilmoittaa halukkuutensa liittyä verkkoon.
Siksi nyt jokaisella kylällä tehdään kovasti töitä, jotta saadaan kaikki halukkaat mukaan. Kartoituksen tulee olla valmis elokuun loppuun mennessä.
Rasimäen kyläiltaan saapuu Kalevi Koski Rautavaaran tietoverkko-osuuskunnasta kertomaan asiasta. Tulkaapa kaikki paikalle, näin voit turvata tulevaisuudessa nopeat yhteydet kotiisi tai kesäasunnollesi. Asiaa voinee ajatella myös niin, että kuinka paljon asunnon nykyinen arvo tai sen myyntiarvo kohoaa kun siinä on valokuitukaapeliyhtys.
Kirjeen mukana on asiaan liittyviä tiedotteita, jotka voit ottaa mukaasi kyläiltaan ja antaa suoraan Kalevi Koskelle.

Tulevia tapahtumia
Kyläilta

Kylämme odotettu kyläilta on perjantaina 15.7 Tulehmon katveessa.
Ilta alkaa kello 19 Nurmeksen ortodoksisen seurakunnan tervehdyksellä. Illan ohjelmaan kuuluu Kalevi Kosken lyhyt tietoisku siitä, mikä on valokuitukaapeli ja miksi siihen kannattaa liittyä. Illan aikana Kalevi neuvoo ja antaa opastusta asiaan liittyen.
Muuhun ohjelmaan kuuluu laulua, yhteisleikkejä ja arvontaa. Vuoden 2010 kesäkasvo Oili kruunaa komeasti seuraajansa, ken hän lieneekään?
Puffetti tarjoaa pientä maksua vastaan kahvia, pullaa ja grillattavaa makkaraa. Ilta jatkuu seurustelun merkeissä, tuttavien ja koulukavereiden hyvässä seurassa niin kauan kuin juttua riittää!

 

Valtimon kesäteatterissa

Iloisena huipennuksena ja tiedoksi kaikille Rasimäen kylän vakituisille ja myös kesäasukkaille, että kyläyhdistys tarjoaa Valtimon kesäteatterissa ilmaiset pullakahvit väliajalla. Kesäteatterissa rakennetaan Valtimolle liike- ja huvikeskusta ”IDEAPARKKIA”. Esitykset ovat 6.7, 8.7, 10.7, 13.7, 17.7 ja 20.7. Kahvila Rasimäki hoitaa kesäteatterin kahvion. Tarvitsemme kahvioon lisää leivottua pullaa ja kahvioon työntekijöitä. Väliajalla on kaksi kahviopöytää ja makkaran grillauspiste. Työntekijöitä tarvitaan joka kerta yhteensä kuusi. Myös lomalaiset voivat osallistua ja tulla mukaan talkoilemaan! Kyläillassa tarvitaan puffettiin tarjottavaa: pullaa,.kakkua, piirakkaa tai vaikkpa karjalan piirasia. Soittele Päiville puh 050 370 3051

 

Tulehmon kattotalkoot

Tulehmon kattotalkoot ovat ma 11.7 alkaen klo 9. Sinne tarvitaan porukkaa, joka uskaltaa nousta katolle ja osaa käyttää sekä vasaraa että naulata! Tarjolla työporukalle ja apulaisille on kahvia ja pientä purtavaa. Kunnostetaan myös tulevaa kyläiltaa varten hieman ympäristöä.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!