Tietoa valokuitukaapelista.

Heinäkuun kyläillassa oli kevyen ohjelman lisäksi paljon uutta ja tärkeää tietoa valokuitukaapelista. Nyt kotikylämme Rasimäki ja muut Valtimon Pohjoiset kylät ovat ensimmäisten kylien joukossa Valtimon kunnassa saamassa nykyaikaisen ja huippunopean valokuitukaapeliverkon alueelleen. Parhaillaan on käynnissä jokaisella kylällä kartoitus, kuinka moni talous on halukas liittymään valokuituverkkoon. Kylien vakituisista asukkaista tulee 60 %:n ja vapaa-ajan asukkaita 40 %:n liittyä verkkoon, jotta sen rakentaminen alueelle kannattaa. Hyvät ja nopeat tietoliikenneyhteydet ovat nykyisin lähes elinehto maaseudun yrityksille ja kotitalouksille.
Mitä hyötyä on uudesta valokuitukaapelista? Sen avulla saa kodin tietoliikenneyhteydet saman kaapelin kautta: internet, televisio ja puhelin! Sen avulla saa kotitietokoneeseen huippunopeat ja toimivat nettiyhteydet. Se mahdollistaa uusien tv-kanavien ja teräväpiirtolähetyksien katselun tai voit katsella tv-ohjelmat tallennuksen avulla myöhemmin milloin haluat. Huomioi, että liittyminen valokuituverkkoon nostaa kiinteistön arvoa, ja lisää sen jälleenmyyntiarvoa. Se on sijoitus tulevaisuuteen.
Liittyminen valokuitukaapeliverkkoon kannattaa nyt, sillä haja-asutusalueille rakennetaan vuosina 2010-2015 huippunopeita verkkoja julkisella tuella, EU, valtio ja kunnat. Myöhemmin verkkoon liittyminen maksaa paljon enemmän.
Naapurikunnassamme Rautavaaralla saatiin aikaan oikea kansanliike. Suurin osa kotitalouksista käytti hyödykseen edullista liittymää. Lisää tietoa saa www.valtimo.fi sivulta laajakaista infosta, jossa voit löytää myös liittymislomakkeet.

Joki-ilta 26.8. Tulehmolla Rumojoen rannalla poltamme kootut risukokot ja nautimme hyvää, omassa kylässä kasvatettua ruokaa, emäntien valmistamaa. Rannassa lyhtyjä, musiikkia, ym. tule viihtymään! Vapaaehtoinen maksu ruoasta; tarjolla syyssalaattia ja reilu kuha-ateria. Lähivesistä pyydetty kuha on saatu lahjoituksena kyläyhdistykselle. Tervetuloa!

Tanssikallio.

Rasimäen kyläyhdistys ryhtyy keräämään tanssikalliota koskevaa yhteistä nimiadressia maakuntajohtajalle. Graniitinlouhintaa ei saa aloittaa tällä kauniilla mäellä, johon liittyy kulttuurihistoriaa!

Polttopuurankaa myytävänä

Kyläyhdistyksen tontilla on tehty runsaasti raivaustöitä. Keväällä tontilta kootuista puista tehtiin Tulehmoon polttopuita runsaasti, ne riittävät moneksi vuodeksi eteenpäin. Tiheää puustoa kaadettiin niin, että niitä on Tulehmon alapuolella lähellä joenrantaa ja Tulehmon läheisyydessä vielä pitkinä rankoina. Kyläyhdistyksen hallitus päätti kokouksessaan 5.8 myydä kylätontilla olevat ylimääräiset sekapuurangat tarjousten perusteella.
Kyläyhdistyksen hallitus pyytää tekemään tarjouksen Tulehmon tontilla olevista sekapuu rangoista.Tarjous koskee Tulehmon vieressä ja alhaalla joen rannassa olevia puita, joita on yhteensä noin kymmenen (10) pinokuutiometriä. Tarjouksessa tulee ilmetä, kuinka paljon maksatte yhdestä pinokuutiosta. Puiden kokonaismäärä mitataan, kun ne on ajettu pihaan.
Tarjoukset tulee jättää kirjallisena Lauri Memoselle, Rasimäentie 441, 75770 Puukari, viimeistään 31.8.2011 mennessä, myöhästyneitä tarjouksia ei huomioida. Puut tulee poistaa itse Tulehmon tontilta 30.9 mennessä ja huolehtia jälkien kunnostuksesta.

Tulevia tapahtumia
Romunkeräys

Muistathan että romunkeräys on käynnissä 30.8. asti Memosen entisellä kettutarhalla. Siivoa rautaromut nurkista ja osallistu varojen keräykseen yhdistyksen hyväksi!

 

Sieniretki la 13.8.

Lähdetään liikkeelle klo 10 Marian pihalta (Murtomäentie 1155). Kerätään alkukauden sieniä: haperoita, kehnäsieniä ja tatteja. Aiheina myös sienten kuivaaminen ja muu säilöntä, sekä ruoanvalmistusvinkkejä. Ota mukaan sienikori, veitsi ja säänmukainen vaatetus. Vähäinen sade ei haittaa. Retken kesto 1-2 tuntia. Toinen sieniretki järjestetään syyskuussa, jolloin kerätään myöhäiskauden sieniä.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!